VARKOM poklonio vozilo korisnicima poludnevnog boravka

Varaždinska komunalna tvrtka Varkom poklonila je vrijedno rabljeno kombi vozilo Centru za pružanje usluga u zajednici Varaždin. Vozilo je namijenjeno za prijevoz korisnika Poludnevnog boravka za odrasle osobe s tjelesnim oštećenjima.

Inicijativu da Varkom iz svog voznog parka pokloni vozilo pokrenuo je gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok, a vozilo FIAT Ducato je predao doc. dr. sc. Željko Bunić, direktor Varkoma koji je tom prilikom istaknuo: Varkom ima nekoliko sastavnica u svojoj misiji. Uz to što pruža odličnu, brzu uslugu u kvalitetnoj vodoopskrbi i odvodnji, jedna od sastavnica u toj misiji je i pomagati zajednici kad god se može i izvan okvira svoj struke. – naveo je Bunić i dodao: Došlo je vrijeme da pomognemo onima kojima je ta pomoć itekako potrebna. Ovo je vozilo već duže vrijeme u Varkomu, koristilo se vrlo malo desetak dana u godini za odlaske na savjetovanja i konferencije. U nabavi ono je vrijedno 240 tisuća kuna, a danas oko 80 tisuća. Uložili smo još 30 tisuća u ugradnju rampe da dizanje kolica i ateste. Moram naglasiti da je anonimni donator to omogućio i mi mu se na tome zahvaljujemo.

Uz korisnike poludnevnog boravka Sašu i Natašu koji su isprobali kako funkcionira rampa za dizanje, na donaciji se zahvalila Jelana Šamarija, ravnateljica Centra: Centar je prva javna gradska ustanova za pružanje usluga socijalne skrbi koja je osnova na inicijativu Grada Varaždina i gradonačelnika Ivana Čehoka. Iammo licencu za rad poludnevnog boravka odraslih osoba s tjelesnim oštećenjima. Za naše korisnike i njihove obitelji ova donacija nema cijena, ovo je hvalevrijedna donacija i mi se od srca zahvaljujemo.

Centar je uz različite oblike socijalizacije i pomoći te obroka dužan osigurati i prijevoz za sada pet korisnika pa će donirano vozilo u potpunosti ispuniti tu zadaću.

Add your thoughts