Uvijeti korištenja

Politika privatnosti na internetskoj stranici Centra za pružanje usluga u zajednici Varaždin. U daljnjem tekstu „Centar“.

1. UVOD

Budući da razumijemo koliko je svakome od Vas važna Vaša privatnost te način na koji se Vaši podatci obrađuju donosimo sljedeću politiku privatnosti gdje ćemo objasniti kada, zašto i kako prikupljamo osobne podatke od osoba koje posjete našu web stanicu ili koje zatraže da ih kontaktiramo ili nas kontaktiraju na bilo koji način.

Ova pravila navode i uvjete pod kojima možemo otkriti te podatke drugima i na koji način se brinemo o njihovoj sigurnosti.

Naša pravila privatnosti možete pročitati u nastavku. Molimo da ih pažljivo pročitate kako biste u potpunosti razumjeli naš položaj i praksu u pogledu Vaših osobnih podataka i kako ih tretiramo.

2. PODATCI KOJE PRIKUPLJAMO I NAČELA NA KOJIMA TEMELJIMO SVOJU OBRADU

Ukoliko samo pregledavate našu web stranicu tada prikupljamo osobne podatke u obliku vaše IP adrese. Takve osobne podatke prikupljamo, a sukladno GDPR-u, zbog sigurnosnih razloga poput sprječavanja DDos napada, hakiranja, prijevara i slično, a što je naš legitimni interes kao voditelja obrade.
Načela koja primjenjujemo u svom poslovanju, a koja se odnose na zaštitu osobnih podatka su sljedeća:

  • Vaše osobne podatke ne prodajemo.
  • Vaše osobne podatke nikada ne dijelimo s trećom osobom u svrhe promidžbe treće osobe.
  • O sigurnosti Vaših osobnih podataka brinemo se pomoću strogog kriptiranja, poštujući sve propise o zaštiti osobnih podataka i primjenjujući najviše sigurnosne IT standarde.
  • Za primanje naših newslettera tražimo Vašu izričitu privolu (opt-in) i možete u bilo kojem trenutku povući svoju privolu (opt-out) pomoću poveznice „Odjava“ koja se nalazi u svakoj poslanoj poruci e-pošte.

U prostorijama Centra i u drugim sustavima pohrane koji su u vlasništvu Centra mogu se zateći osobni podatci koje koristimo u svom poslovanju, a do kojih smo došli tijekom komunikacije uživo, Vašom interakcijom na web stranici ili razmjenjivanjem poruka putem e-pošte.

Oni su sljedeći te se formiraju u četiri grupe:

  1. Opći podatci prikupljaju se radi optimizacije internetske stranice, a oni su idući:
    1. IP adresa
    1. Verzija operativnog sustava uređaja s kojeg se pristupa stranici
    1. Verzija Internet preglednika na uređaju s kojeg se pristupa stranici
  2. Podatci prikupljeni u svrhu Newslettera služe isključivo za slanje te optimizaciju Newslettera, a oni su idući:
    1. E-mail posjetitelja
  3. Podatci prikupljeni putem obrasca za kontakt služe za ostvarivanje povratnog kontakta, a oni su idući:
    1. Ime
    1. Prezime
    1. E-mail posjetitelja
  4. Podatci prikupljeni putem obrasca za prijavu korisnika služe kako bi se budući korisnici Centra prijavili za sudjelovanje u aktivnostima Centra, a oni su idući:
    1. Ime korisnika Centra
    1. Prezime korisnika Centra
    1. Datum rođenja korisnika Centra
    1. Ime korisnikovog skrbnika Centra
    1. Prezime korisnikovog skrbnika Centra
    1. E-mail korisnikovog skrbnika

3. KOLAČIĆI (COOKIES)

Kolačić je malena datoteka koja se sprema na Vašem računalu ili mobilnom uređaju kad posjetite određeno web mjesto. Pomoću kolačića pamte se Vaše radnje i postavke tijekom određenog razdoblja.

Nastavkom korištenja naših web stranica dajete privolu za uporabu kolačića.

Kolačiće isto tako možete blokirati, međutim ako postavke svog internetskog preglednika postavite tako da blokiraju sve kolačiće možda Vam neće biti dopušten pristup svim ili nekim dijelovima naše web stranice. Ukoliko postavke svog preglednika ne podesite tako da odbijaju kolačiće, naš sustav će poslati kolačiće čim posjetite naše web stranice.

U ovom trenutku jedina datoteka koja se sprema na Vaše računalo je Vaša osobna potvrda o pristajanju na uvijete korištenja.

Povuci privolu

4. GDJE POHRANJUJEMO I OBRAĐUJEMO VAŠE OSOBNE PODATKE?

Osobne podatke prikupljene putem internetske stranice Centra pohranjujemo na poslužiteljima koje nam na korištenje pruža tvrtka IT media d.o.o., Jalkovečka 106B, 42000 Varaždin, OIB: 49492926738. Poslužitelj na kojem se pohranjuju i obrađuju osobni podatci nalazi se u Republici Hrvatskoj.

Slanjem svojih osobnih podatka, dajete privolu za obradu tih podataka i izvan granica Europskog gospodarskog prostora u slučaju da radi tehničke prirode bude potrebno fizički preseliti poslužitelj.

Nadalje, Vaši osobni podatci bit će proslijeđeni i dostupni izvršiteljima obrade s kojima Centar ima potpisane Ugovore sukladne pozitivnim propisima s područja Republike Hrvatske i ranije spomenutom Uredbom o zaštiti osobnih podataka.

5. KAKO ŠTITIMO VAŠE OSOBNE PODATKE?

Svi podatci prikupljeni putem internetskih stranica pohranjuju se u skladu s odgovarajućim standardima sigurnosti. Svi sustavi u kojima se nalaze osobni podatci neprestano se nadziru radi otkrivanja eventualnih ranjivosti i napada te su pohranjeni sukladno najvišim IT standardima, o kojima brine naše osoblje zaduženo za informatičku sigurnost.

6. KOLIKO DUGO ČUVAMO VAŠE OSOBNE PODATKE?

Uzimajući u obzir svrhu prikupljanja podataka, Centar Vaše podatke čuva onoliko koliko je to predviđeno određenim pozitivnim propisom važećim na teritoriju RH ili Pravilnikom o čuvanju dokumenata (Pravilnik o čuvanju, korištenju, odabiranju i izlučivanju arhivskog i registraturnog gradiva Centra) kao i dodatnih 3 godine roka za zastaru potraživanja naknade. Istekom spomenutih rokova čuvanja Vaše osobne podatke brišemo, uništavamo i pohranjujemo u skladu s mišljenjem dobivenim od strane državnog arhiva ili anonimiziramo tako da se više ne mogu povezati ni sa kime. U svakom trenutku možete zatražiti brisanje podataka na email info@cuz-vz.hr.

7. DIJELJENJE OSOBNIH PODATAKA

S obzirom na djelatnost Centra, Vaše osobne podatke dijelimo sa našim izvršiteljima obrade.

Sa svima njima Centar ima zaključene odgovarajuće ugovore koje sadrže odredbe o zaštiti osobnih podataka.

8. NEWSLETTER

Newsletter šaljemo e-poštom samo ako imamo Vašu izričitu privolu. Privolu danu za primanje takvih poruka u bilo kojem trenutku možete i opozvati tako da kliknete na poveznicu za odjavu koja se nalazi na podnožju poruke. Ukoliko imate problema s odjavom molimo vas kontaktirajte nas na info@cuz-vz.hr. U tom ćemo slučaju odmah izbrisati Vaše podatke u vezi dostave newslettera.

Za distribuciju newslettera koristimo sustav MailChimp (zaštitni znak tvrtke Rocket Science Group, LLC, 675 Ponce De Leon Ave NE 5000, Atlanta, GA 30308, SAD). MailChimp je prilagođen Privacy Shield dogovoru o zaštiti podataka te se mora pridržavati pravila o privatnosti EU-a. Pravila o zaštiti privatnosti od strane MailChimpa:   https://mailchimp.com/legal/privacy/ će koristiti Vaše podatke samo u svrhu dostave newslettera, procjenu isporuke i poboljšanja usluge. MailChimp Vas neće izravno kontaktirati ili koristiti Vaše podatke. Oni se neće prosljeđivati trećim stranama. Podatci koje koristi MailChimp uključuju “web beacon” koji u MailChimp šalje informacije o otvaranju newlettera i/ili aktivaciju poveznica unutar newslettera. Kod tog procesa, informacije o vašem Internet pregledniku, vašoj IP adresi i vašoj lokaciji će biti poslane u MailChimp.

9. OTKRIVANJE VAŠIH OSOBNIH PODATAKA

Centar će otkriti ili podijeliti Vaše osobne podatke samo kako bi ispunio neku zakonsku obvezu ili kako bi ostvario svoja ili Vaša prava ili osigurao sigurnost. To uključuje razmjenu informacija s tijelima javne vlasti, uključujući sudska tijela te trgovačkim društvima i organizacijama za sprječavanje informacijskih prijevara i sigurnosnih proboja.

10. VANJSKE POVEZNICE

Na svojoj web stranici www.cuz-vz.hr možemo postaviti poveznice na web stranice svojih poslovnih partnera. Ako slijedite bilo koju od tih stranica, uzmite u obzir da se na te web stranice primjenjuju njihova vlastita pravila o privatnosti i da Centar nema nikakvu odgovornost vezano uz ta pravila te ne snosi nikakvu odgovornost za točnost informacija, sadržaj tih stranica, niti rezultate koji se mogu dobiti njihovim korištenjem.

11. VAŠA PRAVA PREMA UREDBI

Prema OUZP-u, od 25. svibnja 2018., imate sljedeća prava:

1. pravo na ograničenje obrade
2. pravo na pristup
3. pravo na brisanje (pravo na zaborav)
4. pravo na ispravak
5. pravo na prenosivost
6. pravo na prigovor

Sva gore navedena prava možete ostvariti tako da nas kontaktirate (pogledajte ispod kako nas možete kontaktirati). Neće se naplaćivati nikakva administrativna naknada za razmatranje i/ili pridržavanje zahtjeva utemeljenog na jednom od spomenutih prava, osim ako je isti ponavljajući, nepotreban ili iziskuje prekomjeran napor.

12. KAKO NAS MOŽETE KONTAKTIRATI

Zahtjeve vezane uz ova Pravila o privatnosti možete ostvariti na sljedeće načine:
Putem e-pošte: info@cuz-vz.hr

Putem telefona: 042 402 825

13. NADZORNO TIJELO

Ukoliko niste zadovoljni načinom na koji rukujemo Vašim osobnim podatcima imate pravo kontaktirati Agenciju za zaštitu osobnih podataka (AZOP) putem sljedećeg linka: http://azop.hr/zastita-podataka-hrvatska/detaljnije/kontaktirajte-nas

Pristupom i korištenjem ovih internet stranica prihvaćate i podvrgavate se hrvatskom materijalnom pravu kao isključivo mjerodavnom za tumačenje, primjenu i pravne učinke svih dopuštenja, isključenja i uvjeta upotrebe. Za sve zahtjeve i sporove koji nastanu kao rezultat upotrebe web stranice Centra ili u vezi s njima isključivo su nadležni hrvatski sudovi.

Ovaj dokument potrebno je izmijeniti, ako se značajno promijeni broj ili struktura zaposlenih, ili ako Centar promijeni politiku poslovanja.

Ova politika stupa na snagu dana 1. travnja 2020. godine.